Drevne civilizacije

Misterija nestalih civilizacija

Potraga za prošlim vremenima
Postoji nešto fundamentalno misteriozno vezano za Zemlju. Svuda pronalazimo fragmente dokaza, legende i verovanja koji nam daju nejasnu sliku njenih najranijih dana. A time i nejasnu i nepotpunu sliku prošlosti ljudskog roda.
Postoje mnogi pokušaji da se iz ovih šturih dokaza rekonstruiše istina, da se dokaže da su pre ove naše postojale i druge, tehnološki napredne civilizacije, koje su nestale, bilo usled prirodnih kataklizmi, bilo usled razornih posledica ljudske delatnosti.
Kako se intenzivirala potraga za ostacima prethodnih civilizacija i pronalaženjem odgovora, tako se širom planete pojavljuje sve više dokaza u obliku potopljenih gradova, drevnih megalitskih struktura, zapisa na jezicima koje još nismo uspeli da odgonetnemo, starih tekstova sa iznenađujućim tehnološkim podacima i tvrdnjama, koje smo usled nedostatka razumevanja do sada odbacivali kao nevažne.
Koreni čovečanstva
Zašto je čovečanstvu toliko važno da razume svoje poreklo, svoje korene? Zašto je toliko važno da otkrijemo ko su bili naši preci? Kako su živeli? Kako su nestali?
Zato što želimo da znamo kakva nas budućnost očekuje. Želimo da izbegnemo njihove greške u nadi da će čovečanstvo preživeti.
U spajanju delova slagalice koja predstavlja našu prošlost, bez obzira koliko ona bila obavijena misterijom i različitim stepenima sumnje, ne smemo da zaboravimo i one fascinantne delove slagalice koje nas vode izvan ovog sadašnjeg planeta.
Jer, koliko god naši koreni bili vezani za Zemlju, postoje mnogobrojni dokazi da oni nisu jedini i da nas potraga za istinskom prošlošću može odvesti mnogo dalje.