Inspirativni kristal koji osvetljava put ka postizanju ciljeva. Čisti konfuziju, čisti auru i povećava kreativnost, motivaciju i ličnu moć́. Kristal koji svakako trebate imati pored sebe ako ste se odlučili da regulišete telesnu težinu.

Osobine

Pored plavo-zelenog apatita, koji je lako dostupan, ovaj kristal se javlja u drugim bojama (žuta, zelena, plava, siva, bela, purpurna, smeđa, crveno-smeđa i ljubičasta).
Apatit je poznat po tome što pojačava motivaciju. Ukoliko ga nosite uz sebe, daće vam dodatnu energiju, učiniti da budete otvoreni i da se lagodno osećate u društvu. Ovaj kristal staklastog sjaja u većini slučajeva je neprovidan, mada neki primerci mogu da budu i providni.

Tvrdoća na Mosovoj skali mu je 5.

Plavi apatit je oblik mineralne grupe koja je nazvana apatit 1786. godine, iako tačna definicija ove mineralne formacije nije utvrđena sve do 1860. godine. Naziv mu dolazi od grčke reči koja znači: onaj koji obmanjuje, i to zbog njegovih neobičnih svojstava. Naime, apatit je četo teško razlikovati od drugih minerala, što zna dovesti do zabune i krive ocene o kojem mineralu se radi.

Oblik apatita, poznat kao hidroksiapatit je biološke strukture, i sastavni je deo zuba i kostiju. U prirodi se pronalazi u slojevima koji se pojavljuju u sedimentnim mineralima.

Nalazišta

Meksiko, Norveška, Rusija, SAD.

Zašto je apatit dobar za vas?

Apatit se smatra kamenom humanosti (naglašava vrednosti uključivanja u humanitarne aktivnosti), inspiracije i manifestacije (pokazaće nosiocu kako da svoje ideje pretoči u stvarnosti i dobije željene rezultate). On ima moć da stimuliše intelekt i kreativnost, da razrešava stanja nedoumice i konfuzije. Od velike je koristi kada je potrebno da se donesu realistične ocene i dođe do logičkih zaključaka. Ovaj kristal je poznat i po tome što otklanja negativan stav o sebi i drugima, podstiče otvorenost, te poboljšava komunikaciju, bilo da se radi o razgovoru, pisanoj reči ili izražavanju putem muzike ili nekog drugog umetničkog medija.

Apatit je kamen koji će pomoći svima onima koji imaju nerazrešena pitanja iz prošlosti, da se sa tim pitanjima suoče, da dođu do realnih i logičnih odgovora i napokon iz života otpuste nekoga ili nešto što ih je kočilo ili im zadavalo bol i brige. Ovaj kristal je odličan izbor za sve one koji žele da se reše ravnodušnosti, letargije, iscrpljenosti, razdražljivosti ili agresije. Takođe je odličan medij za povezivanje sa višim duhovnim sferama, može da vam donese lucidne snove i omogući vam astralna putovanja.

 

Isceljenje i zdravlje

Apatit je dobar za lečenje kostiju, kod problema sa zglobovima, rahitisa, a pomaže i kod stvaranje novih ćelija. Smanjuje prekomernu glad i ubrzava metabolizam, čime doprinosi regulaciji telesne težine. Pored toga ovaj kristal pomaže nosiocu da stvori zdrave prehrambene navike, a žuti apatit je pokazao odlične rezultate u smanjenju celulita.

Žuti apatit

Na fizičkom nivou, Apatit može pomoći u jačanju kostiju i zuba tako što poboljšava apsorpciju kalcijuma u telu. Može biti od pomoći kod lečenja jetre, slezine, pankreasa i problema sa žučnom kesom.

Blagostanje i prosperitet

Apatit je odličan eliminator toksina, te će pomoći da se ukloni bilo kakva blokirana energija. Samim time će vam pomoći da budete aktivniji, motivisani i spremni za naporan rad u ostvarivanju zadatih ciljeva, a posebno onih ciljeva koji su vezani za finansijske aspekte.

Uz pomoć ovog kristala vaša koncentracija će se poboljšati, što će vam pomoći da se fokusirate na ciljeve koje ste sebi zadali. Pri tome će vam pomoći u pronalaženju optimalnih kreativnih rešenja za vaše projekte.

Ljubav i veze

Ukoliko prolazite kroz period samoće i stresa, apatit će vam dati snagu da izdržite. Delujući svojim suptilnim vibracijama ojačaće vašu nadu i veru da će sve na kraju biti u redu. On će vam pomoći da prihvatite ljubav i podršku koju vam ljudi daju i pomoći vam da povećate poštovanje i ljubav prema sebi, tako što će ojačati vaše samopouzdanje, vašu unutrašnju snagu, lepotu i inteligenciju.

Kada radite sa ovim kristalom, steći ćete moć da svoje stavove izrazite efikasno i jasno, te da postignete savršen balans između svojih emocija i energetskih upliva.

Čišćenje i punjenje

Čisti se pod mlazom mlake vode svakih 15 dana, a puni na suncu od jedan do dva sata.

Zodijak

Apatit odgovara trećoj i četvrtoj čakri.
Astrološki odgovara svim znacima, a posebno je efikasan za Blizance.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *