U vodama Bermudskog trougla

Gotovo svaki brod koji se otisne sa istočne obale SAD i krene prema Karibima, ili pak plovi prema istočnoj obali, u nekom periodu će ploviti vodama Bermudskog trougla.

To važi i za velike, luksuzne brodove koji su poslednjih godina postali turistička atrakcija i koji neumorno krstare morima i okeanima. I vodama Bermudskog trougla.

Činjenicu da se nalazite u vodama koje su poznate po misterioznim nestancima i neobjašnjenim fenomenima niko od osoblja neće naglašavati. Plovidba po najdubljim vodama planete za njih je jednostavno geografija, putanja kojom brod plovi do svog odredišta.

Kada otkaže upravljački sistem

Ako se i dogodi nešto neobično, kao što je bio slučaj Norveškog kruzera „Norveška zora“ koji se 19. maja 2015. godine nasukao po isplovljavanju sa Bermuda, kompanija će objaviti kratko saopštenje za javnost, poput: „Brod je isplovio sa Bermuda u 17 časova po lokalnom vremenu, te je nakratko imao probleme sa upravljačkim sistemom, što je dovelo do toga da se nasukao na hridi. Nakon šest časova, dolazak plime je oslobodio brod, koji je nakon pregleda nastavio plovidbu. Svi putnici i članovi posade su bezbedni.“

Vesti o tome da su putnici mahom izjavili da nisu čuli nikakvo struganje, što bi bilo logično za brod koji se nasuče na koralni greben, već samo da se brod čudno tresao nekih 10 do 15 sekundi, nije pridata posebna pažnja. Kao ni pričama o tome kako su neki od putnika, tokom tih šest časova dok je brod bio nasukan, doživeli neobjašnjiva putovanja u druge dimenzije i druge vremenske odsečke.

Ukleti brod

I pre ovog događaja „Norveška zora“ je nazivana ukletim brodom, zbog priča putnika o pojavi duhova i drugih neobjašnjivih fenomena. Da li bi to moglo objasniti čitav događaj, ili je „Norveška zora“ bila obuhvaćena misterijom Bermudskog trougla?

Sledeći put kada krenete na luksuzno krstarenje do Kariba ili bilo kojeg od prelepih ostrva Bermudskog arhipelaga, ukoliko kompas i upravljački sistem ne otkažu poslušnost, ne pojave se misteriozne magle i ne iznenade vas neočekivani naleti vetra i vodeni vrtlozi, trebalo bi da vaše putovanje bude istinsko uživanje u lepotama ovog ćudljivog dela planete.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *