Misteriozne pojave

Bermudski trougao je oduvek bio mesto misterije. Mnogi od onih koji su prolazili ovim vodama, ili vazduhom iznad njega, pričali su priče o misterioznim pojavama koje su doživeli. Neki od njih tvrde da su prolaskom kroz predeo trougla izgubili vreme, stigavši na cilj mnogo pre nego što je to moguće u normalnim okolnostima. Većina njih tvrdi da ih je u nekom trenutku obavila gusta magla, u kojoj su se osećali potpuno izgubljeno, ne mogavši odrediti ni strane sveta, pa čak ni gde se nalazi gore, a gde dole.

Postoji mnogo slučajeva gde je moderna tehnologija na brodovima i avionima potpuno zakazala, a oni nestali bez traga.

Neki veruju da su ovi brodovi i avioni potonuli i da su još uvek na dnu mora, drugi pak da su zalutali u vremensku crvotočinu i nestali u nekom drugom vremenu. Postoje takođe zagovornici teorije o otmicama za koje su odgovorni vanzemaljci, kao i zagovornici teorije o tome da su ovi brodovi i avioni ušli u neku drugu dimenziju.

Kristalne piramide na dnu okeana

Svim ovim teorijama sada se pridružila i jedna nova.

Na dubini od dva kilometra, okeanograf dr Majer Ferlag i tim francuskih i američkih ronilaca su uz pomoć sonara pronašli dve kristalne piramide. Po očitavanjima sonara, kao i drugih aparata koje je upotrebio tim, ove piramide su tri puta veće od Keopsove piramide.

Odmah po pronalasku, pojavile su se teorije da su piramide ostaci nekadašnje napredne civilizacije, najverovatnije Atlantide, te da su na dno potonule zajedno sa ovim legendarnim kontinentom.

Da li kristalne piramide uzrokuju misteriozne fenomene u Bermudskom trouglu?

Po tvrđenju istraživača, na vrhu piramida se nalaze dve rupe koje periodično usisavaju i izbacuju vodu, što onda dovodi do turbulencija i stvaranja vrtloga, talasa i magle na površini.

I pre je bilo izveštaja o ovim piramidama. Američki okeanografi su još 1990. godine otkrili podvodne piramide koje su bile locirane tačno u centru Bermudskog trougla. Naučnici su analizirali sve podatke i zaključili da im je površina savršeno ravna, te da je moguće da načinjena od kristala ili stakla. Nažalost, istraživanja su preuzele vojne strukture, pa su sva daljnja ispitivanja ostala obavijena velom tajne.

Ono što nam nije dato da vidimo – ne znaci da ne postoji

Kristalnu piramidu u području Bermudskog trougla prvi je otkrio 1968. godine dr Rai Braun iz Mese, Arizona, tokom sportskog ronjenja na Karibima.

On i njegovi prijatelji su ronili u blizini obale Bahama koja je zbog svog oblika poznata kao jezik okeana. Kada se razdvojio od svojih prijatelja, ugledao je neverovatnu strukturu. Po njegovim tvrdnjama, kako nije imao dovoljno kiseonika nije mogao duže da se zadrži i ispita piramidalnu strukturu, ali je primetio da su se pored piramide nalazile nekakvi kristalni, sferični predmeti.

Njegovi kasniji pokušaji da locira piramidu su ostali uzaludni. Za utehu mu je ostao jedino jedan sferični kristal, koji je pronašao pored piramide i poneo sa sobom. Kasnije je ovaj drevni kristal podvrgnut ispitivanjima, a istraživači su bili iznenađeni njegovim osobinama.

Eksperimenti sa kompasom su pokazali da kada je igla postavljena pored ove kristalne kugla, igla kompasa se okretala suprotno od smera kazaljke na satu, ali kada se kompas pomeri na oko dva metra od kugle, igla kompasa bi se okrenula u smeru kazaljke na satu. Braunova kugla, kako su je u međuvremenu prozvali, takođe je pokazala svojstvo da od sebe odbija druge objekte, na način na koji to čini magnet.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *